Goed verzekerd 2019 in!

Goed verzekerd 2019 in!

De jaarwisseling staat al weer bijna voor de deur. En zoals ieder jaar hoort u in de media weer veel over de wijzigingen van de zorgpolis voor volgend jaar. Misschien heeft u zelf al gekeken wat er voor u verandert in 2019, of bent u zelfs al overgestapt naar een andere polis of verzekeraar. Toch willen we u nog attenderen op de plaats van fysiotherapie binnen de zorgverzekering.

Fysiotherapie wordt grotendeels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Als u de keuze maakt om alleen een basisverzekering af te sluiten, heeft u in veel gevallen geen recht op vergoeding van fysiotherapie door uw zorgverzekeraar. U moet dan dus zelf de kosten voor de behandelingen die u krijgt betalen.

Als u besluit een aanvullende verzekering af te sluiten is het verstandig om te kijken naar het aantal behandelingen welke vergoed wordt. Dit kan variëren van een zeer beperkt aantal tot een ruime vergoeding. Daarnaast is het handig om ook te kijken naar andere zaken die vergoed worden vanuit uw polis, zodat u een goede keuze kunt maken.

Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar een voor u passende verzekering of zoekt u extra informatie? Kijk dan eens op onafhankelijke websites zoals die van de Consumentenbond of Independer.

 

Spread the word. Share this post!