Ik ben Sarah Hoenderdos en ik ben gespecialiseerd in oncologische fysiotherapie, oedeemtherapie. Ook ik heb verschillende cursussen gevolgd met betrekking tot dry needling en medical taping.

Bij de behandeling van mensen met een oncologische klacht kan u denken aan het trainen tijdens de behandeling van de kanker. Ook na de behandeling, als er bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten optreden, kunnen we gaan trainen. Wanneer iemand last heeft van een litteken na een operatie of bestralingen, kan ik dit ook behandelen, dit zie je bijvoorbeeld bij de borst.

In mijn behandelingen probeer ik de patiënt zo goed mogelijk uit te leggen waar de klacht vandaan komt. Doordat iemand dan beter begrijpt waar de klacht vandaan komt, is het ook duidelijker waarom ik bepaalde dingen uitvoer en waarom ik bepaalde huiswerkoefeningen mee geef. Door huiswerkoefeningen mee te geven, kan iemand zelf ook weer aan de slag en houdt de patient de regie van het herstel zelf in handen. Zo is er meer sprake van een samenwerking tussen de patient en mij als fysiotherapeut.

Ik woon in Velserbroek, ik hou van wandelen, fietsen, lezen, klussen en als straks de tuin meer is aangelegd ook van tuinieren.