Ik ben Sofie van der Hijden, gespecialiseerd in het behandelen van ouderen; in de wijk, maar ook op de praktijk.

Na het afronden van mijn studie Bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam miste ik het werken met en vooral het helpen van mensen. Daarom ben ik in 2010 gestart met de opleiding tot fysiotherapeut. 8 jaar lang heb ik met plezier gewerkt als fysiotherapeut in Amstelveen. Daar zag ik vooral de ouderen, mensen met neurologische aandoeningen en deed ik de valpreventie. Het mooiste aan werken met ouderen is hen te kunnen helpen met alledaagse activiteiten. Hoe fijn is het om weer te trainen om daarna weer zelfstandig boodschappen te kunnen doen.

Ik ben gewend om veel samen te werken met bijvoorbeeld de ergotherapeut en de praktijkondersteuner van de huisarts. Doordat ik veel ouderen zag ben ik gestart met de opleiding tot geriatriefysiotherapeut en heb deze in 2020 met goed gevolg afgerond. Vanaf begin 2021 ben ik werkzaam bij Fysio Maas en het is fijn om in een enthousiast team samen te werken en de gezondheid en het bewegen bij voornamelijk de ouderen te kunnen verbeteren.

Zelf woon ik in Haarlem-Noord samen met mijn vriend en rode kater genaamd Willem. Ik hou van schaatsen in de winter, loop ik hard in de zomer en mijn fototoestel gaat altijd mee tijdens een rondje wandelen of fietsen. Ik hoop binnenkort de weg in IJmuiden op mijn duimpje te kennen, zodat ik op de fiets langs de mensen kan gaan om hen te begeleiden.


BIG-registratie: 99917043004