Als de kou van de winter verdwenen is starten veel mensen in het voorjaar met hardlopen. We gaan dan fanatiek van start en merken al snel dat onze conditie verbetert en de afstand die we kunnen lopen toeneemt. Dat motiveert natuurlijk enorm waardoor we al snel geneigd zijn er nóg een tandje bovenop te gooien. We gaan nog vaker hardlopen en voeren daarmee de sportbelasting verder op. Maar na enkele weken hardlopen blijkt dan soms dat de sportbelasting te snel is gegaan of te groot is geworden en ontstaan er lichamelijke problemen zoals achillesklachten, knieblessures of heupklachten. Deze klachten kunnen door fysiotherapie verholpen worden, maar een blessure voorkomen is natuurlijk veel beter!  

Bij IJmed is sportfysiotherapeut Bas Meijer gespecialiseerd in het behandelen van hardloopblessures maar ook in hardloopbegeleiding. “Mijn ervaring is dat hardloopblessures vaak door een te snelle trainingsopbouw of door een verkeerde looptechniek ontstaan. En dat is te voorkomen. Iedere hardloper, van topsporter tot startende loper, kan namelijk bij IJMed terecht voor begeleiding bij het opbouwen van de hardloopactiviteiten. Tijdens een consult wordt er dan naast een lichamelijk onderzoek ook een hardloopanalyse gemaakt om de looptechniek te beoordelen. Daarnaast krijgt de hardloper handvatten om de looptechniek te verbeteren, hardloopadvies en een trainingsschema om de sportbelasting veilig op te bouwen. 

Bij IJMed kan echter ook een speciale hardlooptraining gevolgd worden, Restart2Run. Een acht weken durend hardloopprogramma waarin kleine groepen volledig begeleidt worden bij het starten met hardlopen of het hervatten met hardlopen na een sportblessure of revalidatietraject.
Binnenkort starten we weer met Restart2Run. Wil je meer informatie of je direct aanmelden, neem dan contact op met IJMed: 0255 53 22 11 of via mail: info@ijmed.nl