Eindelijk zien we de cijfers dalen, gaat het met het aantal corona besmettingen de goede kant op. Het virus lijkt na alle inzet en opofferingen langzaam uit beeld te verdwijnen. Helaas is dat met de gevolgen niet altijd het geval en zijn er helaas ook mensen die al lange tijd nog iedere dag last hebben van hun corona besmetting.

Misschien kent u, of bent u zelf wel iemand die na het doormaken van corona nog niet helemaal hersteld is. Niet alleen mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen, maar ook mensen die corona thuis hebben doorgemaakt hebben soms langdurige klachten. Dat kan een gebrek zijn aan kracht en conditie, maar ook kortademigheid en benauwdheid kunnen soms lang blijven bestaan. En ook jonge mensen in een goede conditie kunnen last hebben van die verschijnselen. Zelf willen deze mensen niets liever dan de draad van hun ‘oude’ leven weer oppakken. Dat ze dat niet kunnen frustreert niet alleen hen, maar vaak ook de omgeving zoals een werkgever.

“Als u ook last heeft van dergelijke langdurende klachten is het goed te weten dat u niet de enige bent”, zegt Laura Metselaar, samen met Paul Metselaar eigenaar van IJMed. “En ook niet onbelangrijk; er is nog veel aan te doen. Wij hebben geschoolde experts in huis die u kunnen helpen weer uw oude ik te worden. Terug naar normaal, in alle facetten, door specifieke training en een persoonlijk revalidatie programma. Een traject dat u in uw eigen tempo en naar persoonlijke behoefte aflegt. Dit doen onze experts niet alleen maar samen met andere zorgverleners zoals bijvoorbeeld uw huisarts, ergotherapeut of diëtist.”

Heeft u restklachten na een corona besmetting en vragen over revalidatie na corona? Mail of bel ons! Ook kunt u deze pagina over revalidatie na COVID-19 besmetting bekijken.