Leefstijlcoaching is een manier om gezonder te gaan leven. Het is een effectieve aanpak voor overgewicht en andere leefstijl gerelateerde klachten of aandoeningen. Maar wat doet een leefstijlcoach en waarom is het zo effectief? 

95 procent van ons gedrag komt voort uit een onbewuste keuze. En omdat we leven in een wereld vol ongezonde verleidingen, zijn onbewuste keuzes vaak niet de gezondste. Het is daarom belangrijk dat we weerstand opbouwen tegen die verleidingen maar er ook voor zorgen dat die onbewuste keuzes, betere en gezonde keuzes worden. Dat klinkt simpel, maar in de praktijk is dat een enorm lastige klus. Want gedragsverandering realiseer je niet zomaar, goede hulp is daarom onmisbaar.

Sonja is leefstijlcoach bij IJMed. Ze ondersteunt en helpt als coach cliënten om in hun dagelijkse leven betere keuzes te gaan maken. Sonja richt zich bij die ondersteuning op vijf pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. “Tijdens het coachen begeleid ik mensen bij het maken van hun éigen keuzes, ik leg ze die níet op. Want om een goede gezondheid en een gezond gewicht te bereiken en te houden, móet je echt de door jezelf ontwikkelde leefstijl gaan volgen, geen opgelegde leefstijl. Jij moet je huidige eetpatroon veranderen naar een verantwoord en gezond eetpatroon, een stijl die bij je past en daardoor ook op lange termijn vol te houden is. Een gezonde leefstijl is dan ook geen dieet. Want een dieet is iets tijdelijks, met vaak een tijdelijk resultaat. Een leefstijlverandering is voor altijd, met een resultaat dat blijft. Ik vertel mijn cliënten daarbij wel dat leefstijlverandering géén kwestie van ‘gewoon doen’ is, maar dat je stap voor stap moet werken naar een blijvende gedragsverandering.”

Voor meer informatie over leefstijlcoaching kunt u contact met ons opnemen.