Mijn naam is Sarah Hoenderdos, een gespecialiseerd fysiotherapeut in de behandeling van mensen met kanker en oedeem. Mijn motivatie is dat ieder mens en iedere klacht maatwerk verdient en een blik die verder kijkt dan de klacht. Ik zie je, luister naar je en begeleid jou.

Het hebben van kanker zorgt voor veel onzekerheid over je lichaam en geeft vaak een mentale impact. Je stelt jezelf de vragen: wat staat er te gebeuren? Wat is er gebeurd na de operatie/chemo/bestraling? waarom overkomt mij dit? Als oncologisch fysiotherapeut begeleid ik je in deze vragen en help ik je om zo goed mogelijk te trainen, voor, tijdens en na de behandeling.

Tijdens mijn opleiding tot oedeemtherapeut kreeg ik al zeer veel informatie om mensen met kanker te behandelen. Ik merkte dat naarmate ik meer informatie kreeg ik hier nog meer over wilde weten omdat ik op sommige vragen nog geen antwoord kon geven. Hierdoor ben ik het oncologische specialisme gaan volgen. Een belangrijk onderdeel van mijn behandeling is het antwoord geven op de vragen die je kan hebben  En zorgen dat je zelfstandig aan de slag kan gaan met je klacht zodat je zelf invloed hebt op de behandeling en herstel. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van leven en hoe je die zo lang zo hoog mogelijk kan houden.

Naast mijn werk als therapeut vind ik het erg leuk om in de tuin te werken, hardlopen in de winter en wandelen. Tevens heb ik een grote liefde voor dieren.

Sarah Hoenderdos - IJMed